Cardio vs. Krachttraining: wat is belangrijker?

Ben je pas begonnen met sporten bij een sportschool? Wil je weten wat belangrijker is: krachttraining of cardio? Dan ben je op deze pagina helemaal aan het juiste adres. Hier gaan we uitleggen wat de beginselen zijn van sporten in een sportschool. Hierbij is de vraag altijd wat meer prioriteit heeft in een sportschool. Sommige mensen hebben immers weinig tijd en moeten soms kiezen tussen welke oefeningen er moeten worden gedaan. Daarom is het zaak dat je weet wat je moet prioriteren in de sportschool. Wil je hier achter komen? Lees dan snel verder!

Cardio

Cardio is belangrijk wanneer je wilt afvallen, maar je moet hier zeker niet in gaan overdrijven. De kans is echter groot dat je veel te veel cardio doet en dan spier gaat verbranden. Het is om deze reden aan te raden om op een rustig tempo cardio te doen voor niet langer dan 30 minuten. Het is de bedoeling dat je licht gaat zweten en niet enorm gaat transpireren. Het is hier cruciaal dat je een constante hartslag hebt. Hoe kan je dit meten? Door te kijken of je een gesprek kan voeren met iemand naast je. Wanneer je dit niet kan doen, omdat je buiten adem bent, is de kans groot dat je teveel van jezelf eist op de loopband tijdens cardio.

Krachttraining

Krachttraining wordt vaak onderschat door mensen die pas beginnen met sporten. Dit kan ook heel erg intimiderend zijn voor nieuwelingen. Dit is echter een horde die moet worden overwonnen, want hier valt het meeste te winnen: zeker voor beginners. Als de lichaam kan worden vergeleken met een auto, dan zijn je spieren de motor en het vet de benzine. Hoe beter de motor, hoe meer benzine (vet) er kan worden verbrand. Daarom moet van krachttraining altijd een prioriteit worden gemaakt, zeker als je gaat sporten in Rotterdam.