padelbal

Het verschil tussen een tennis en Padelbal

Padel ballen en tennisballen zien er bijna hetzelfde uit. In de meeste gevallen verschillen ze van grootte. Een tennisbal is in de meeste gevallen wel net iets groter dan een padelbal. Dit voel je vaak, pas op het moment dat je speelt. Veel beginners vragen zich af: Zijn de ballen niet gewoon hetzelfde? In deze blog vertellen we je meer, lees hier beneden verder.

Het is best simpel, met padel speel je op een kleiner veld, met kleinere rackets, dus speel je meestal ook met een kleinere bal. Het is verstandig en aan te raden om met een padelbal te spelen als je padel speelt en een tennisbal te gebruiken op het moment dat je tennis speelt.  

padelbal

Het verschil

Er zijn diverse tennisballen in de omloop. Het gewicht van de tennisballen zijn bijna allemaal gelijk aan padel ballen. De tennisballen moeten tijdens wedstrijden en trainingen voldoen aan een bepaald gewicht, grootte, omvang, formatie en stuit hebben om geschikt te zijn. Dit meet de officiële Internationale Tennis Federatie op, zelfs diameter komt aanbod want deze moet tussen de 6,541 en 6,858cm liggen. 

Bij padel wordt natuurlijk ook gekeken naar de bal. Ook hier wordt gekeken naar gewicht, grootte, omvang en stuit. De bal moet bijvoorbeeld tussen de 6,35 en 6,77 cm groot zijn. Het gewicht van de bal moet tussen de 56 en 59,4 gram. Bij de padelbal wordt ook gekeken naar de interne druk. Deze moet tussen de 4,6 en 5,2 kg per vierkante inch hebben.