MMA steeds bekender

Voor de mensen die van vechtsporten houden is MMA eigenlijk wel de ultieme vechtsport. Bij MMA wordt er gevochten in een kooi tussen 2 mannen of vrouwen en bij deze vechtsport is vrijwel alles toegestaan. Het is inmiddels één van de meest groeiende sporten op dit moment. MMA staat bekent als Mixed Martial Arts. Het is een echte entertainment voor mannen en vrouwen. Het is nu nog voornamelijk super populair in onder andere Amerika en Japan, maar langzamerhand kruipt het zich naar de top toe in elk ander land.

Topvechters zijn ook steeds meer zichtbaar, bijvoorbeeld op social media. Denk maar aan Connor Mcgregor, die plots de hele wereld op z’n kop zette. Daarbij zijn er ook Nederlanders die dit gedaan hebben zoals Allister Overeem en Sem Schildt. Er is natuurlijk veel verschil in vechten met boksen, kickboksen, MMA en andere vechtsporten. MMA wordt wel gezien als één van de bruutste vechtsporten die er nu op dit moment plaatsvindt.

Het is eigenlijk een sport die nog niet zo heel lang bestaat. Toch heeft het zich in een korte periode zeer positief ontwikkeld op het gebied van groeien. Voornamelijk in de afgelopen jaren. Echter, soms denken mensen dat deze sport wordt uitgeoefend zonder enige regels en respect. Hier is gelukkig niets van waar. MMA is een sport dat ontstaan is uit het combineren van meerdere sporten, zoals: worstelen, kickboksen, judo, karate en jiu jistu. In al deze vechtsporten zijn regels en respect voor elkaar erg belangrijk.

Er zijn dus zeker een aantal regels in deze sport. Je mag bijvoorbeeld geen enkele trap of stoot uitdelen richting het achterhoofd, keel of ruggengraat. Moet je maar eens voorstellen wat voor letsel je kan krijgen als dit wel zou mogen. Eigenlijk gelden voor de rest dezelfde regels als andere vechtsporten. Aanvallen onder de gordel zijn dus niet toegestaan, evenals niet bijten en haren trekken.

Mensgoodlife heeft allemaal leuke artikelen over diverse onderwerpen. Kijk gerust even rond op de website of iets je aanspreekt.